Glorias Colonel Grit

Glorias Colonel Grit


Hingst född 2021.

Skimmel, född svart. 

 Uppfödare: Julia Sterbrant & Birgitta Funk.


e. Pontiac Pan RW 124 

u. Salstas Chelsea KWA 745

ue. Salstas Splendid KWM 54


Länk: SWF´s webbstambok 


"Wille"

Glorias Colonel Grit - ”Wille”. En väldigt modig och livfull kille med massor av spänst och energi. Namnet kanske inte säger så mycket om man inte vet vad det står för. Colonel betyder överste och grit är ett begrepp som myntats av den amerikanska psykologen Angela Duckworth. På svenska kan det översättas till “gry” (som i “det är gott gry i grabben”), driv, karaktärsstyrka eller jävlar anamma. – Kort sammanfattat handlar det om en förmåga att hålla fast vid långsiktiga mål, och att inte ge upp vid motgångar. Två år innan Wille föddes fick Chelsea en dödfödd fölunge, året efter hade hon resorberat. Vid motgångar är det lätt att kasta in handduken och fundera på om man ska byta hobby. Men så tog vi ny sats och provade att betäcka henne igen. Så föddes denna fantastiskt rara varelse som bara sprakar av energi och livslust. Självklart får han heta Glorias Colonel Grit- det är ju gott gry i den grabben…


Stam:

Pappan Pontiac Pan RW 124 är flerfaldigt guldbelönad, segrat i hoppning LA, men även tävlat i dressyr och fälttävlan (e. elitpremierade Paddock Camargue u. Pauline Pan som har tävlat MSV hoppning och även lämnat den flerfaldiga SM-vinnaren Paulo Pan). Pontiac har en rad duktiga avkommor som meriterat sig väl, exempelvis: 

DJ San Diego- EM fälttävlan, MVS hoppning.

Pegasus Pan KWPB 59- MSV hoppning, 2x vinst i ungponny SM.

DJ Las Vegas - MSV hoppning, vinst i ungponnychampionat hoppning.

DJ Sedona- vinst ungponny SM hoppning, silver i ungponnychampionat hoppning.

(Läs gärna om fler av Pontiacs välmeriterade avkommor på stuteripan.se)


Mamman Salstas Chelsea KWA 745 erhöll diplom som treåring m. 43p, visad med guld vid nio tillfällen och 44 poäng som mest. Se gärna hennes egen sida under rubriken Welsh Mountain. Morfar, Salstas Splendid KWM 54, är elitpremierad.