Nyheter

Nyheter 2020

Det blev ett kärt återseende när vårt ”gamla” sto Elfva köptes tillbaka till stuteriet. Hon såldes som ettåring och har haft ett jättebra hem hos Sopheia på Gotland. Elfva har i år betäckts med russhingsten Jargas 682 och är konstaterat dräktig. Jargas 682 är en riktig allroundhingst som är bra på det mesta. Han har ett travrekord på 1,51.2 m (75 starter: 22-8-12) och 28500 kr insprunget, han har segrar upp till MSV klass i sportkörning (maraton, dressyr, precision) och även provat på hoppning L:D. Han har visats på utställning med 42p med raden 99888. Jargas mamma har erhållit SRAFs förärvningspris och är även mamma till Super Elithingsten Tyson II 536 med ett travrekord på 1.39,3.

Chelsea är konstaterat dräktig med den välmeriterade welshhingsten Pontiac Pan RW 124.

Halla har varit på betäckning hos russhingsten Wallander där hon fått stanna hela sommaren då hon har brunsat om. Vi vet i skrivande stund inte om hon är dräktig eller ej.

 

Charlotte skickades iväg på inridning under några veckor och tanken var att hon därefter skulle säljas. Vi kommer dock att avvakta med detta och istället fortsätta utbilda henne. Då vi saknar en liten ryttare blir planen att under höst och vinter markarbeta henne vid töm. Hon har utvecklats otroligt fint under sommaren!

 

Unghingstarna Jeff och Sam har gått på bete hela sommaren men har med jämna mellanrum varit hemma på gården för skötsel och hantering. Trots att det bara är några minuters bilresa till beteshagen har vi kört dem fram och tillbaka. Vi har därmed fått två grabbar som gärna går på transporten, och lastningen tar numer under minuten..